Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Nyári gumi - toplista

continental 700x467

Téli gumi vásárlás előtt szintem inden alkalommal felmerül a kérdés, hogy melyik gumit kellene megvenni. Olcsót, vagy drágát? Szabad a legolcsóbbat? Muszáj a legdrágábbat? Nem elég a négy évszakos? Mi alapján döntsön az ember?

Az ár és a minőség között mindenhol, a gumiabroncsok esetében is sajnos jelentős összefüggés áll fenn. A legolcsóbb abroncsok szinte minden esetben komoly minőségbeli kompromisszumokat jelentenek, ami azt jelenti, hogy csak nagyon mérsékelt igénybevétel, üreguras vezetési stílus, és alacsony utazási sebesség esetén érdemes egyáltalán elgondolkodni rajtuk. Persze itt elsősorban nem a prémium gyártók, másod vagy harmad márkáikra gondolunk, amelyek sok esetben jobb minőségűek mint az árkategóriájukban eleve odapozicionált noname abroncsok, hanem az olcsó kínai gagyira. Szintén félrevezető lehet az is, ha csupán az árcédula alapján szeretnénk kiválasztani a számunkra megfelelő gumiabroncsot. Több esetben is előfordult már hogy egy-egy magasan árazott és előzetesen magas minőségűnek pozicionált prémium abroncs elvérzett a gumi tesztek során.

 

wintercontact ts 860 eu label image

Márpedig a gumi tesztek nem hazudnak. Legalábbis, reméljük. Ugyan az ADAC (legnagyobb német autóklub) esetében komoly botrány tört ki pár éve, amikor kiderült, hogy meghamisították az közönségszavazás eredményeit, ahol a legnépszerűbb autóra kellett szavazni, mára elcsitultak ezek a hullámok.

A talán legnépszerűbb méretben (195/65 R15), az idei év abszolút favoritja a Continental terméke, a WinterContact TS 860, ami vagy megnyerte az összes tesztet ahol vizsgálták, vagy az élmezőnyben foglalt helyet.

Európában a mértékadó gumiabroncs teszteket az ADAC végzi hosszú évek óta, eredményeiket magáénak fogadja el az Európai autóklub, illetve a szövetséghez tartozóhoz klubok a tagországokban.

Az ADAC 2017-es téli gumi tesztjén természetesen a fent említett Continental WinterContact TS 860 abroncs bizonyult a legjobbnak, legalábbis a 195/65 R15-ös méretben. A WinterContact TS 860 a teszt egyetlen részletében sem mutatott gyenge eredményeket, és összesítésben megkérdőjelezhetetlen volt a győzelme. Tény, hogy prémium márkáról beszélünk, így az árcimkén ez meg is mutatkozik, de ez esetben az ár valóban kiváló minőséget takar! A WinterContact TS 860 13”-tól 17” méretig érhető el számtalan méretben.